fredag 17 september 2010

Fredagspub i FN

Totalt tror jag FN har 192 medlemsstater nu och var och en av dessa har en representation i FN. Många av dessa, har precis som den svenska ett antal praktikanter. Dessutom finns här ett otal organisationer som arbetar gentemot FN som också dom är beroende av sina praktikanter. Och varje år tar FN-sekretariatet emot ca 200 praktikanter. I slutändan blir det en hel jävla massa praktikanter! Och det är just det som är det roliga.

Idag någon gång efter säkerhetsrådets möte om situationen i mellanöstern började ett rykte sprida sig bland praktikanterna. Via mail viskades det om en massiv after work.. 2nd avenue och 42, säg att du är där med Eva från Nederländerna så är det halva priset på ölen! Från den ena kretsen av praktikanter till den andra tog sig ryktet även till den svenska reppen.

I samlad tropp gick vi dit och möttes av ett myller av praktikanter. Stället var sunkigt, maten var trist och musiken för hög. Men stämningen var mer än god.. många hade slitit sig igenom sin andra vecka och nu var det fest! Jag gillar verkligen internationella miljöer. Vi satt vi ett bord och pratade, jag och två andra svenskar, Andrew från Minnesota, Nicole från Kananda, Alina från Rumänien, Gabriel från Gabon, Hugo från Nya Zeeland. Vi jämförde erfarenheter och skrattade åt olikheterna våra länder emellan och själv förundrades jag över hur lika vi är, när vi alla är främmande i en annan stad. Det var genuint trevligt. Och vi vet att vi ses igen i FN.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar