måndag 20 september 2010

Valet, en redogörelse från insidan

Det är inte varje dag man har lyxen att få en ministers syn på valet ifrån insidan. Det uppskattade jag verkligen. Intrycket var förtroendeingivande och budskapet var att det som har hänt har hänt, det bästa vi kan göra att se till våra egna misstag och våra egna fel. Det låter sunt.. Vi kan inte ändra Sverigedemokraternas politik, det vi andra (som inte är Sverigedemokrater) kan göra är att göra vår egen politik mera attraktiv. Inte genom att själva bli främlingsfientliga utan att försöka bemöta de problem som 5,7% av befolkningen uppenbarligen tycker är viktiga och skapa andra lösningar på dessa problem. Jag och Gunilla är väl kanske inte riktigt överens om att jobblinjen är den bästa metoden för att ragga tillbaka dessa väljarna men..

Gunilla framhävde också att Sverige har en lång demokratisk tradition och att de demokratiska institutionerna är så pass solida i Sverige att vi kan hantera en sådan här händelse. Det finns helt enkelt tillräckligt starka demokratiska strömmar inom riksdagskretsen för att man ska kunna komma fram till en lösning. Dags att kasta ut politikerföraktet och anförtro sig till åt deras förmåga att se vad som är bäst för Sverige kanske..

Åter igen, oavsett vart man står politiskt måste jag säga att Gunilla Carlsson som person ger ett mycket bra och förtroendegivande intryck!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar